PROIECTMDB - DIN VIATA SFINTILOR
PROIECTE CONTABILITATE+MDB
Meniu site

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 6

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Formularul pentru autentificare

N
                         SF. MARIA            DIN VIATA SFINTILOR
                                   FILME                                 POVESTI CU TALC

Lacrimile lui Hristos

Un tanar monah era tare mahnit ca niciodata nu i se aratase Domnul, in vis sau altfel, ca niciodata nu vorbise macar cu unul din Sfintii lui Dumnezeu. El auzise ca Dumnezeu s-a aratat tuturor fratilor si ca multi frati vorbeau zilnici cu sfintii si atunci hotari sa renunte la calugarie.

A lepadat hainele calugaresti, apoi in lume, intr-o singura zi s-a imbatat, a curvit, a participat la jefuirea unui bogatas beat apoi a cerut o slujba unui carciumar. Carciumarul i-a dat o slujba de ajutor la bucatarie si i-a dat si o camera. Aici calugarul adormi dar se trezi la miezul noptii dupa obiceiul pe care si-l facuse, caci intotdeauna se ruga la miezul noptii cand era monah. Si-a dat seama ca poate rugaciunea il va ajuta sa mai spele din pacatele pe care le-a facut in acea zi si s-a dus intr-un colt ingenunchind. Acolo rugandu-se l-a podidit plansul. Nu a bagat de seama la lacrimile care ii curgeau, si acolo – dupa atata oboseala si dupa atata pacat - adormi din nou. A dormit adanc si trezindu-se dimineata, a vazut ca locul era patat de sange acolo unde el a plans. S-a uitat peste tot, chiar si in oglinda; si-a cercetat fiecare parte a corpului.

Vazu ca nu are nici cea mai mica zgarietura, ca sangele nu era al lui. S-a uitat mai bine si iar s-a apropiat de locul unde facuse rugaciunea si vazu din nou stropii de sange. Atunci a inteles ca pentru pacatele lui, Hristos plansese odata cu el, dar nu cu lacrimi de om, ci cu lacrimi de sange.

Povestire inclusa in cartea NESTEMATE DUHOVNICESTI vol. I, Editura Cristimpuri, 2010


Visul regelui

Un rege a visat odata ca un fost rege se desfata vietuind in Rai, iar un preot se chinuia in focurile iadului. Mirat de un asa vis a chemat la curtea sa un intelept care i-a spus acestea: "Nu stim cu adevarat judecata lui Dumnezeu, dar pentru ca i-am cunoscut pe acesti oameni, pot sa presupun ca preotul se afla in Rai, fiindca niciodata nu a i-a vorbit de rau de preoti si i-a respectat. Iar preotul se afla in iad, fiindca i-a vorbit de rau pe regi si a facut cu ei compromisuri.

Povestire inclusa in cartea NESTEMATE DUHOVNICESTI vol. I, Editura Cristimpuri, 2010

Lenes sau mandru

Un tanar era lenes si mandru si dorea sa scape de una din doua. El s-a dus la duhovnic, s-a spovedit indelung si apoi si-a exprimat dorinta aceasta arzatoare, de a renunta la una din doua: ori la lene ori la mandrie.

Parintele cumpani un pic si zise:

- Fiule, afla ca lenesul il cunosti dupa lucrarea sa, fiindca nu tipa niciodata "Sunt lenes! Ajutati-ma sa fac cutare lucru sau cutare!”. El pur si simplu nu face! La fel si pe omul mandru n-ai sa-l auzi cum spune: "Iertati-ma, stiti, sunt cam mandru!”. El pur si simplu face lucrarile mandriei."
Si mai zise parintele:
- A recunoaste lenea din tine, este ca si cum ai facut primii pasi spre harnicie, dupa cum a recunoaste mandria din tine este primul pas spre a infia smerenia. Cel mai bine este sa te rogi! Dumnezeu te va ajuta astfel sa te cureti si de o patima si de alta. Iar o patima, sa stii, ca niciodata nu lucreaza singura. Din prea multa lene se naste si mandria, caci lipsindu-ne de lucrarile lui Dumnezeu, se aseaza in noi mandria…Si la fel, din prea multa mandrie se naste lenea, caci ai impresia despre tine ca esti ceva sau cineva si te lenevesti in ascultari si implinirea poruncilor lui Dumnezeu. Daca vrei sa alegi una din doua, alege rugaciunea!

Auzind acestea copilul pleca spre casa lui mai indreptat.

Povestire inclusa in cartea NESTEMATE DUHOVNICESTI vol. I, Editura Cristimpuri, 2010

Pacatul impartit la trei

La sfatul unui apropiat o femeie care avea un pacat greu, cumpara pentru o bisericuta care era inca in constructie, covoare de pus pe jos care valorau o avere. Bucuroasa de aceasta fapta pe care ea o considera suficienta pentru a i se sterge pacatul se duse la o manastire cu gand sa se impartaseasca. Un preot din manastire care a spovedit-o inainte de a primi Sfanta Impartasanie, nu numai ca a oprit-o de la a gusta din Sfintele Daruri, dar o si certa, fiindca a indraznit sa creada ca poate cumpara harul lui Dumnezeu cu cateva covoare.

Femeia s-a dus dupa aceea la poarta manastirii si acolo incepu sa planga, caci nu voia sa plece la casa ei fara sa se impartaseasca. Pe la poarta trecu un alt preot si o intreba de ce plange. Femeia ii povesti, preotului, care era chiar staretul acelei manastiri, ce se petrecuse mai devreme. Acesta o chema in biserica si acolo ii dadu Sfanta Impartasanie.

Apoi femeia mirata ca acest preot nu a certat-o si a primit-o cu atata caldura si blandete parinteasca intreba:

- Dar cum se face ca sfintia voastra mi-ati dat voie sa ma impartasesc, iar celalalt preot nu?

- Dupa faptele si lucrarile spuse preotului aceluia, nu erai tocmai vrednica de impartasit, dar lacrima te-a izbavit, caci pocainta cu lacrimi se face! Si mai e un lucru! Preotul acela este inca tanar, iar arta de a conduce omul, adica preotia, nu se invata peste noapte. Cand un pacat este prea mare, sa lasam taina vindecarii lui o treime in seama lui Dumnezeu, o treime pe seama duhovnicului si o treime pe seama celui care si-a spus pacatul. Nu-l ingreuna pe om peste masura, dar nici nu-l usura prea mult; asa trebuie sa se poarte preotul cu fiii sai duhovnicesti.

Povestire inclusa in cartea NESTEMATE DUHOVNICESTI vol. I, Editura Cristimpuri, 2010

Sarantocul din tinda bisericii

Un om sarac si batran, fara rude si fara casa avea permisiunea de la preot sa doarma noaptea in tinda bisericii. El se invelea cum putea cu o patura rupta si murdara si dormea acolo in frig, singurul avantaj fiind ca nu s-ar fi udat daca Dumnezeu ar fi dat ploaie. El nu deranja pe nimeni, nu vorbea si nici nu cersea, dar cu toate astea mai multe femei din zona nu-l sufereau spunand ca este murdar si ca cine stie ce microbi poarta in hainele lui murdare. Gasira aceste femei un pretext si se dusera apoi la parinte sa discute. Ele spusera ca nu pot dimineata sa se apuce de curatenie in tinda bisericii, fiindca sarantocul sta acolo intins si slujitorul lui Dumnezeu le facu pe plac si ii spuse batranului sa plece, fiindca deranjeaza. Acesta a plecat fara sa carteasca, iar femeile erau bucuroase ca se facuse in biserica ceea ce ele voiau.

Dupa ce au iesit intr-o seara de la vecernie intrara in vorba cu jandarmul care patrula prin targ dupa cum ii era misiunea. Acesta le intreba:
- Dar unde este batranul care dormea in tinda bisericii?
O femeie isi ascuti glasul si rosti cu mandrie.
- Un’ sa fie? La treburile lui! L-am izgonit din tinda bisericii…Ce acolo e loc de dormit?
- Pai rau ati facut! rosti jandarmul.
- Pai de ce sa facem rau, ca ne-a dat voie parintele! rostira ele raspicat.
- Ei stiti ca eu mai am si ronduri de noapte! Si de multe ori l-am surprins pe batran facand lucruri dumnezeiesti.
- Eiiiii, cum sa faca lucruri dumnezeiesti zdrentarosul acela!?
- Ei, aflati crestinelor acestea, ca sunt lucruri pe care nici parintele nu le stie. Sarantocul din tinda bisericii, sau zdrentarosul cum ii ziceti voi, a aparat odata biserica de hoti si pradatori sarind la ei cu bata. Alta data i-a dat lumanari unei femei care avea sotul muribund. Femeia nestiind ce sa faca, fiind miezul noptii si sotul ei aproape sa-si dea sufletul, a venit aici la biserica ca sa gaseasca o lumanare si sarantocul a ajutat-o. Si altadata vazand ca vasul cu agheasma are o gaura prin care se scurgea apa sfintita de Boboteaza s-a pus sa repare vasul, caci altfel toata apa sfintita ar fi curs pe jos si s-ar fi facut mare pacat…
- Si de ce nu ne-ai spus astea din timp? Caci noi n-am stiut ca omul are faptele astea bune, spusera femeile.
- Batranul m-a rugat frumos sa tainuiesc acestea, fiindca fapta buna se face intr-ascuns, nu se trambiteaza. Voi stiti ca el nu vorbea, dar mi-a spus intr-o seara acestea: ,,Mai repede ma odihnesc, fata de pacatele mele cand sunt inghiontit, jignit sau izgonit, decat atunci cand ma lauda lumea. Rogu-te fii bun si nu spune cuiva ca as fi facut ceva bun, lasa-ma astfel sa ma odihnesc!”.

Auzind acestea femeilor le-a parut rau ca au izgonit saracul si au plecat apoi care incotro sa-l caute. Si se spune ca inca mai cauta si astazi, fiindca nu l-au mai gasit.

Povestire inclusa in cartea NESTEMATE DUHOVNICESTI vol. I, Editura Cristimpuri, 2010

Istoria din urma a Sfintei Fecioare Maria si a Apostolilor


Istoria din urma a Sfintei Fecioare Maria si a Apostolilor

Dupa o veche predanie, cand s-a apropiat moartea Sfintei Fecioare Maria, apostolii au venit de la marginile lumii si s-au adunat toti la Ierusalim. Mantuitorul Hristos S-a aratat si El langa Mama Sa in clipa mortii ei si a luat la cer sufletul ei. Maica Domnului este pururea rugatoare pe langa Fiul sau pentru noi oamenii. Sfantul ei corp a fost ingropat in gradina Ghetsimani.

Sfantul Petru a propovaduit Evanghelia in Iudeea, Antiohia, Pont, Galatia, Capadocia, Asia si in Bitinia si apoi in Roma, unde a si murit rastignit cu capul in jos.

Sfantul Andrei a propovaduit Evanghelia in partile Marii Negre, in Dobrogea si in Grecia si a murit mucenic la Patara in Ahaia. La vederea crucii, el a exclamat: „Te binecuvintez, o, cruce, care ai fost sfintita prin trupul lui Hristos!"

Sfantul Iacov cel batran a murit taindu-i-se capul din porunca lui Irod Agripa, in anul 42.

Sfantul Ioan a fost episcop la Efes. Pe vremea imparatului Domitian (81-96 d. Hr.), a fost aruncat la Roma intr-un cazan cu untdelemn clocotit, dar scapand nevatamat, a fost surghiunit la anul 94 in insula Patmos. Dupa moartea lui Domitian, a mai lucrat cativa ani in Efes, si apoi a murit pe la anul 100.

Sfantul Filip a luminat Frigia in Asia Mica si a murit rastignit la Ierapolis in varsta foarte inaintata.

Sfantul Vartolomei a propovaduit Evanghelia in tarile de la rasarit si miazazi de Iudeea si apoi in Armenia. El a fost jupuit de viu si apoi i s-a taiat capul.

Sfantul Matei, in anii din urma ai vietii sale, a propovaduit in partile de miazazi ale Marii Caspice si a murit de sabie.

Sfantul Toma, dupa o traditie, s-a dus prin tarile Partilor si prin Midia pana in India. El a murit strapuns de o lance.

Sfantul Iacov cel tanar a fost cel dintai episcop in Ierusalim si a dus o viata foarte sfanta si aspra. in anul 62 d.Hr. sfatul cel mare al iudeilor l-a aruncat de pe acoperisul templului; el insa, ridicandu-se in genunchi, s-a rugat pentru omoratorii sai, in care timp fu omorat printr-o lovitura de maciuca.

Sfantul Simon Zilotul a propovaduit Evanghelia in Africa de miazanoapte si mai pe urma in Persia. Se crede ca el a murit taiat in doua sau rastignit.

Sfantul Iuda Tadeul a propovaduit in Iudeea si Arabia, in Mesopotamia si Persia. Se crede ca el a murit muceniceste in Fenicia.

Sfantul Matias si-a facut apostolatul mai intai in Iudeea apoi la sudul Marii Caspice. O predanie spune ca a murit la Ierusalim, ucis cu pietre de iudei si taiat cu sabia.

Adevarat zic voua ca voi, cei ce Mi-ati urmat Mie, la innoirea lumii, cand Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecind cele douasprezece semintii ale lui Israel (Mt. 19, 28).

Iata, vin curand si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa cum este fapta lui (Apoc. 22, 12).

Amin! Vino, Doamne Iisuse!

Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iuda


Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iuda

Ferirea de cei ce fac dezbinari

Voi, insa, iubitilor, aduceti-va aminte de cuvintele zise mai dinainte de catre apostolii Domnului nostru Iisus Hristos, ca ei va spuneau: In vremea de pe urma vor fi batjocoritori, umbland potrivit cu poftele lor nelegiuite. Acestia sunt cei care fac dezbinari, oameni firesti, care nu au Duhul. Dar voi, iubitilor, ziditi-va pe voi insiva, intru a voastra preasfanta credinta, rugandu-va in Duhul Sfant.

Paziti-va intru dragostea lui Dumnezeu si asteptati mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viata cea vesnica. Si pe unii - sovaitori - mustrati-i, pe altii - smulgandu-i din foc - mantuiti-i; de altii, insa, fie-va mila cu frica, urand si camasa spurcata de pe trupul lor.

Iar Celui care poate sa va pazeasca pe voi de orice cadere si sa va puna inaintea Slavei Lui, neprihaniti, cu bucurie mare, singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru - slava, preaslavire, putere si stapanire, mai inainte de tot veacul si acum si intru toti vecii. Amin! (1, 17-25).

Crezul


Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,
Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si intru Unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
Lumina din Lumina,
Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iara nu facut;
Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;
Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara,
Si S-a facut om;
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,
A caruia imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul,
Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit,
Carele a grait prin prooroci.
Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica;
Marturisesc Un Botez, spre iertarea pacatelor;
Astept invierea mortilor;
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin!

Maica


Maica Preacurata te rugam frumos
Roaga-Te indata domnului Hristos
Sa ne daruiasca ajutorul sau
Si sa ne fereasca de tot ce e rau!

Amin!

Doamne, Doamne, ce minune!


Doamne, Doamne ce minune
Vine catre mine
Ingerasii lin coboara,
Ce frumos, in prag de seara!
Copilas, Domnul Isus,
Pe-o raza vine de sus.
Fiu al Tatalui Ceresc,
Doamne, Doamne-Ti multumesc!
In minunea ce ne vine,
Ne-ai trimis mare minune,
Cea mai mare pe pamant,
Pa Iisus, pe Domnul Sfant!

Doamne asculta-mi rugaciunea


Doamne asculta-mi rugaciunea
Potopita de suspine
Si strigarea gurii mele ,
Sa ajunga pana la tine.
Fata ta sa n-o-ntorci Doamne
De la mine cand te chem,
Doamne asculta-mi rugaciunea
Cand eu plang, suspin si gem.
Doamne si ma scapa de vrasmasi
Sufletul cand mi l-oi da,
Sa-l primesti in seama ta.

Amin!

Ingerasul


Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma-nvata sa fac bine!

Eu sunt mic - tu fa-ma mare;
Eu sunt slab - tu fa-ma tare;
In tot locul ma-nsoteste
Si de rele ma fereste!

Doamne, ingerasul Tau
Fie pazitorul meu
Sa ma apere mereu
De ispita celui rau!

Doamne, ingerul ce-mi dai
M-ajute s-ajung in rai:
Mantuirea s-o primesc
Langa Tine, Domn Ceresc!

Amin!

Apocalipsa Sfantului Ioan Evanghelistul


Apocalipsa Sfantului Ioan Evanghelistul

Porunca primita de la Mantuitorul de catre Sfantul Ioan Evanghelistul

Descoperirea lui Iisus Hristos pe care I-a dat-o Dumnezeu - ca sa arate robilor Sai cele ce trebuie sa se petreaca in curand - iar El, prin trimiterea ingerului Sau, a destainuit-o robului Sau Ioan, care a marturisit cuvantul lui Dumnezeu si marturia lui Iisus Hristos, toate cate a vazut. Fericit este cel care citeste si cei care asculta cuvantul acestei proorocii si pastreaza cele scrise in aceasta! Caci vremea este aproape.

Ioan, celor sapte Biserici, care sunt in Asia: Har voua si pace de la Cel care-este si Cel care era si Cel care vine si de la cele sapte duhuri, care sunt inaintea scaunului Lui, si de la Iisus Hristos, Martorul cel credincios, Cel intii-nascut din morti, si Domnul imparatilor pamantului. Lui, Care ne iubeste si ne-a dezlegat pe noi din pacatele noastre prin sangele Sau, si ne-a facut pe noi imparatie - preoti lui Dumnezeu si Tatalui Sau - Lui fie slava si puterea, in vecii vecilor. Amin!

Iata, El vine cu norii si orice ochi Il va vedea si-L vor vedea si cei care L-au impuns, si se vor jeli, din pricina Lui, toate semintiile pamantului. Asa. Amin!

Eu sunt Alfa si Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel care este, Cel care era si Cel care vine, Atottiitorul.

Eu Ioan, fratele vostru si impreuna cu voi partas la suferinta si la imparatia si la rabdarea, care sunt intru Iisus, fost-am in insula ce se cheama Patmos, pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia lui Iisus.

Am fost in duh in zi de duminica si am auzit in urma mea glas mare de trambita, care zicea: Ceea ce vezi scrie in carte si trimite celor sapte Biserici: la Efes si la Smirna si la Pergam si la Tiatira si la Sardes si la Filadelfia si la Laodiceea.

Si m-am intors sa vad al cui este glasul care vorbea cu mine si, intorcandu-ma, am vazut sapte sfesnice de aur. Si in mijlocul sfesnicelor pe Cineva asemenea cu Fiul Omului, imbracat in vesmant lung pana la picioare si incins pe sub san, cu un brau de aur. Capul Lui si parul Lui erau albe ca lana alba si ca zapada, si ochii Lui, ca para focului. Picioarele Lui erau asemenea aramei arse, iar glasul Lui era ca vuietul apelor mari: in mana Lui cea dreapta avea sapte stele; si din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri, iar fata Lui era ca soarele, cand straluceste in puterea lui.

Si cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca un mort. Si El a pus mana dreapta peste mine, zicand: Nu te teme! Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma, si Cel care sunt viu. Am fost mort, si, iata, sunt viu, in vecii vecilor, si am cheile mortii si ale iadului. Scrie, deci, cele ce ai vazut si cele ce sunt si cele ce au sa fie dupa acestea (1, 1-19).

Cuvantul catre Biserica din Laodiceea

Iar ingerului Bisericii din Laocideea scrie-i: Acestea zice Cel care este Amin, martorul cel credincios si adevarat, inceputul zidirii lui Dumnezeu: stiu faptele tale, ca nu esti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindca esti caldicel - nici fierbinte, nici rece - am sa te vars din gura Mea.

Fiindca tu zici: Sunt bogat si m-am imbogatit si de nimic nu am nevoie! Si nu stii ca tu esti cel ticalos si vrednic de plans si sarac si orb si gol! Te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur lamurit in foc, ca sa te imbogatesti, si vesminte albe ca sa te imbraci si sa nu se dea pe fata rusinea goliciunii tale, si alifie de ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. Eu pe cati ii iubesc ii mustru si ii pedepsesc; sarguieste dar si te pocaieste.

Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine. Celui care biruieste ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu, precum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui. Cine are urechi sa auda ceea ce Duhul zice Bisericilor (3, 14-22).

Cartea cu sapte peceti data Mielului

Am vazut apoi, in mana dreapta a Celui care sedea pe tron, o carte scrisa, inauntru si pe din afara pecetluita cu sapte peceti. Si am vazut un inger puternic, care striga cu glas mare: Cine este vrednic sa deschida cartea si sa desfaca pecetile ei? Dar nimeni in cer, nici pe pamant, nici sub pamant nu putea sa deschida cartea, nici sa se uite in ea. Si plangeam cu amar ca nimeni n-a fost gasit vrednic sa deschida cartea, nici sa se uite in ea.

Si unul dintre batrani mi-a zis: Nu plange. Iata, a biruit Leul din semintia lui Iuda, radacina lui David, ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei.

Atunci am vazut, la mijloc - intre tron si cele patru fiinte si batrani - stand un Miel, ca injunghiat, si Care avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu, trimise in tot pamantul. Si a venit si a luat cartea, din dreapta Celui care sedea pe tron. Si cand a luat cartea, cele patru fiinte si cei douazeci si patru de batrani au cazut inaintea Mielului, avand fiecare alauta si cupe de aur, pline cu tamaie, care sunt rugaciunile sfintilor.

Si cantau o cantare noua, zicand: Vrednic esti sa iei cartea si sa deschizi pecetile ei, caci ai fost injunghiat si ai rascumparat lui Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din toata semintia si limba si poporul si neamul; si i-ai facut Dumnezeului nostru imparatie si preoti, si vor imparati pe pamant.

Si am vazut si am auzit glas de ingeri multi, de jur-imprejurul tronului si al fiintelor si al batranilor, si era numarul lor zeci de mii de zeci de mii si mii de mii, zicand cu glas mare: Vrednic este Mielul cel injunghiat ca sa ia puterea si bogatia si intelepciunea si taria si cinstea si slava si binecuvantarea.

Si toata faptura care este in cer si pe pamant si sub pamant si in mare si toate cate sunt in acestea le-am auzit, zicand: Celui care sade pe tron si Mielului fie binecuvantarea si cinstea si slava si puterea, in vecii vecilor! Si cele patru fiinte ziceau: Amin! Iar batranii cazura si se inchinara (5, 1-14).

Cerul cel nou

Si am vazut un cer nou si un pamant nou. Caci cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut; iar marea nu mai este. Si am vazut cetatea sfanta, noul Ierusalim, pogorandu-se din cer de la Dumnezeu, gatita ca o mireasa, impodobita pentru mirele ei.

Si am auzit din tron, un glas puternic care zicea: Iata, cortul lui Dumnezeu este intre oameni si va salaslui cu ei si vor fi poporul Lui si insusi Dumnezeu va fi cu ei. Si va sterge orice lacrima din ochii lor si moarte nu va mai fi; nici plangere, nici strigat, nici durere nu vor mai fi, caci cele dintai au trecut.

Si Cel care sedea pe tron a grait: Iata, noi le fac pe toate.

Apoi a zis: Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezare si adevarate. Si iar mi-a zis: Facutu-s-a! Eu sunt Alfa si Omega, inceputul si Sfarsitul. Celui care inseteaza ii voi da sa bea, in dar, din izvorul apei vietii. Cel care va birui va mosteni acestea si-i voi fi lui Dumnezeu si el imi va fi Mie fiu. Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori de idoli si a tuturor celor mincinosi este in iezerul care arde, cu foc si cu pucioasa, care este moartea a doua (21, 1-8).

Venirea lui Hristos

Si ingerul mi-a zis: Aceste cuvinte sunt vrednice de crezare si adevarate si Domnul-Dumnezeul duhurilor proorocilor a trimis pe ingerul Sau sa arate robilor Sai cele ce trebuie sa se intample in curand. Ca iata vin curand. Fericit cel care pazeste cuvintele proorociei acestei carti!

Si eu, Ioan, sunt cel care am vazut si am auzit acestea. Iar cand am auzit si am vazut, am cazut sa ma inchin inaintea picioarelor ingerului care mi-a aratat acestea. Dar el mi-a zis: Vezi sa nu faci aceasta! Caci sunt impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, proorocii, si cu cei care pastreaza cuvintele cartii acesteia. Lui Dumnezeu inchina-te!

Apoi mi-a zis: Sa nu pecetluiesti cuvintele proorociei acestei carti, caci vremea este aproape. Cine este nedrept sa nedreptateasca inainte. Cine este spurcat sa se spurce si mai greu. Cine este drept sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant sa se sfinteasca si mai mult. Iata, vin curand si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia, dupa cum este fapta lui.

Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma, inceputul si Sfarsitul. Fericiti cei care spala vesmintele lor ca sa aiba stapanire peste pomul vietii si prin porti sa intre in cetate! Afara cainii si vrajitorii si desfranatii si ucigasii si inchinatorii la idoli si toti cei care lucreaza si iubesc minciuna!

Eu, Iisus, am trimis pe ingerul Meu ca sa marturiseasca voua acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt radacina si odrasla lui David, steaua care straluceste dimineata. Si Duhul si mireasa zic: Vino. Si cel care aude sa zica: Vino. Si cel insetat sa vina si cel care voieste, sa ia in dar apa vietii.

Si eu marturisesc oricui asculta cuvintele proorociei acestei carti: De va mai adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise in cartea aceasta; iar de va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta. Cel care marturiseste acestea zice: Da, vin curand. Amin! Vino Doamne Iisuse! Harul Domnului Iisus Hristos, cu voi cu toti! Amin! (22, 6-21).

Doamne, ingerasii tai


Doamne, ingerasii tai
Fie pazitorii mei,
Totdeauna, zi si noapte
Pana-n ceasul cel de moarte.
Amin!

Rugaciune


Doamne, eu Te rog frumos,
Ca esti Iubitor si Bun,
Sa fiu, Doamne, sanatos
Si sa merg pe al Tau drum!

Ma fereste, Bun Parinte,
Si de rele, si de boala,
Ajuta-mi sa fiu cuminte
Si acasa, si la scoala!

Sa ma straduiesc mereu,
Sa ma port cum se cuvine
Si s-aduc in jurul meu
Bucurie, nu suspine!

Doamne, Doamne, Bun Parinte,
Eu acum Iti multumesc
Si Te rog mereu fierbinte
Sa ma ierti cand mai gresesc!

Si atat Te mai rog eu:
Pe parinti, surori si frati
Sa-i ajuti, Doamne, mereu
Si sa fim apropiati!
Amin!


Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol

Căutare

Calendar
«  Decembrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright © PROIECTMDB RODICA 2016
    Găzduire site gratuită — uCoz