PROIECTMDB - UNIVERSUL
PROIECTE CONTABILITATE+MDB
Meniu site

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 6

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Formularul pentru autentificare

text plimbaret MI-ASI DORII SA FAC PARTE DIN UNIVERS - CRED CA ASI FI MAI FERICITA - VIATA PE PAMANT RAMANE NEINTELEASA PENTRU MINE - DESII INCERC.

                      

                                      UNIVERSUL

        

Oameni de ştiinţă susţin că au dovezi că Universul ar fi existat înainte de Big-Bang. Potrivit acestora, cercuri concentrice descoperite în radiaţia cosmică de fond (CMB), apărută după Big-Bang, sunt dovada unor evenimente care ar fi avut loc înainte de naşterea Universului, potrivit Daily Mail. Controversata descoperire duce la ideea că Universul nu s-ar fi născut acum 13,7 miliarde de ani, ci naşterea şi existenţa sa ar fi ciclică. Descoperirea a fost postată pe site-ul arXiv.org de profesorul Roger Penrose de la Universitatea Oxford şi profesorul Gurzadyan Vahe de la Universitatea de Stat din Erevan, Armenia. Majoritatea oamenilor de ştiinţă cred că Universul s-a născut acum 13,7 miliarde de ani, în urma Big-Bang-ului. Stelele şi galaxiile au început să se formeze aproximativ 300 de milioane de ani mai târziu. Soarele s-a născut acum cinci miliarde ani, în timp ce viaţa pe Pământ a apărut acum circa 3,7 miliarde de ani. Radiaţia cosmică de fond (CMB) a apărut la 300.000 de ani după Big-Bang şi este considerată cea mai concludentă dovadă a Big-Bang-ului. Profesorii Roger Penrose şi Gurzadyan Vahe susţin că dovezile descoperite în CMB arată amprente în radiaţii care sunt mai vechi decât Big-Bang. Ei spun că au descoperit 12 exemple de cercuri concentrice, dintre care unele au cinci inele. Inelele apar în jurul grupurilor de galaxii în care variaţia radiaţiei cosmice de fond pare a fi ciudat de scăzută. Cei doi profesori cred că cercurile concentrice sunt amprentele unor valuri extrem de violente de radiaţii gravitaţionale generate de coliziunile unor găuri negre imense petrecute într-un ciclu anterior, înainte de Big-Bang. Ei spun că acest lucru înseamnă că ciclurile Universului sunt dominate de Big-Bang-uri şi coliziunile unor supermasive găuri negre. Profesorul Penrose este de părere că noua teorie a cosmologiei ciclice duce la concluzia că găurile negre vor consuma în cele din urmă toată materia din Univers. Conform teoriei sale, când totul va fi consumat, tot ce va rămâne va fi energie, ceea ce va duce la următorul Big-Bang şi la noi cicluri cosmice.


                                           
                                           
 
 
Universul contine tot ceea ce exista, de la cele mai mari galaxii, la cele mai mici particule subatomice. Majoritatea masei de materie observabila vine de la stele din cauza luminii pe care o raspandesc. Obiectele pe care nu le putem observa pot fi detectate daca emit diferite tipuri de radiatii. Chiar daca contine multe corpuri, Universul este un spatiu cu un vast volum de "nimic". O singura parte a Universului este cunoscuta ca avand viata: planeta noastra. Cea mai acceptata teorie cu privire la nasterea Universului este aceea a Big Bangului. Aceasta propune ca Universul era la inceput foarte dens, compact si fierbinte. Din motive necunoscute, o explozie cosmica numita Big Bang, s-a produs in urma cu 10 - 20 miliarde de ani, si de atunci Universul este intr-o continua expansiune. Teoria Big Bangului a fost elaborata datorita analizei luminii emise de galaxii, lumina acestora ajungand la noi cu o tenta rosiatica, ceea ce inseamna ca galaxiile se indeparteaza unele de altele. Efectul spre rosu al galaxiilor care se departeaza de noi este numit efect Doppler. Cu ajutorul acestuia mai putem afla si distantele dintre galaxii. Daca expansiunea va continua, Universul va deveni din ce in ce mai gol, iar spatiul din ce in ce mai rece. Insa daca Universul va incepe sa se contracte, galaxiile se vor apropia pana cand vor intra in coliziune si vor fuziona. Totul va fi distrus. Viitorul depinde de cantitatea de materie pe care o contine Universul pe metru cub. Insa potrivit informatiilor actuale ea este prea mica pentru ca Universul sa inceapa sa se contracte. Cu toate acestea in prezent cunoastem prea putin din tot Universul (cca: 5%), pentru a ne putea exprima categoric.
Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol

Căutare

Calendar
«  Decembrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright © PROIECTMDB RODICA 2016
    Găzduire site gratuită — uCoz