PROIECTMDB - vindeca inima
PROIECTE CONTABILITATE+MDB
Meniu site

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 6

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Formularul pentru autentificare

text jucausi hn fluturasi
                                    VINDECA INIMA

Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la pregătirea deserturilor tradiţionale, cât şi la prepararea salatelor sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obţin din struguri fără sâmburi, cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia, Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale.

Nu îngraşă
Stafidele sunt bogate în fructoză, un zahăr natural care poate fi transformat de organism, cu uşurinţă, în energie. S-a constatat că datorită lipsei grăsimilor şi a sării nu îngraşă, aşa cum se credea. Din acest motiv, se numără printre puţinele fructe dulci recomandate în curele de slăbire, bineînţeles consumate în mod limitat.

Previn depresia
Stafidele conferă un important aport de energie, au rolul de a tăia pofta de mâncare şi reduc riscul apariţei bolilor cardiovasculare. Datorită fructozei, o excelentă sursă de energie, consumul regulat de aceste fructe uscate combate oboseala şi previne depresia, fiind un tonic excelent. În acest sens, în special sportivilor, persoanelor în vârstă, tinerilor şi celor care depun un efort deosebit, fizic sau intelectual, li se recomandă cel puţin 50 g de stafide brune pe zi.

Tratează constipaţia
Stafidele nu sunt bogate doar în fructoză şi nu sunt recomandate doar datorită conţinutului mare de fructoză.Fibrele prezente în aceste fructe uscate contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi previn sau tratează constipaţia.
Problemele cu stomacul "încărcat" pot fi date uitării cu ajutorul unui pumn cu stafide înmuiate într-un pahar cu apă şi lăsate peste noapte la macerat. Dimineaţa, acestea trebuie consumate pe stomacul gol, pentru a grăbi digestia şi pentru a elimina resturile alimentare neabsorbite de intestin.

Împiedică retenţia de lichide
Cantitatea uriaşă de potasiu previne retenţia de lichide, fluidizează sângele şi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Stafidele sunt bogate şi în antioxidanţi, denumiţi polifenoli, care au un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne prin ajutarea celulelor să-şi păstreze funcţia normală, şi tratează stările febrile.
Magneziul din stafide reduce aciditatea stomacală, iar dacă le consumaţi în loc de desert vă puteţi regla digestia.

Constituie un aport important de fier
Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, cu grave carenţe de acest mineral, riscă să nască un copil cu aceleaşi probleme, care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mămici trebuie să adopte o alimentaţie bogată în acest element. Dintre produsele nonanimale, stafidele sunt cele mai indicate în acest sens.

Reglează hormonii
Stafidele conţin şi boron, un mineral important pentru menţinerea oaselor sănătoase, care intervine în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D. Boronul este indicat şi în osteoporoză, întărirea oaselor şi reducerea durerilor osoase, iar vitamina A, care chiar dacă este prezentă într-o cantitate mică, este benefică pentru sănătatea ochilor.

Recomandate femeilor de 50-70 de ani
Specialiştii sunt de părere că dieta pe bază de stafide are şi rolul de a creşte libidoul. În India există chiar un ritual în care cuplurile proaspăt căsătorite consumă la nuntă lapte cu stafide, pentru îmbunătăţirea libidoului. Dacă aveţi probleme de această natură, trebuie să ştiţi că pot fi rezolvate foarte simplu cu doar o mână cu stafide brune.Pentru început spălaţi-le bine cu apă şi apoi fierbeţi-le în puţin lapte. Consumaţi acest amestec după ce s-a răcit, de trei ori pe zi, până vă redobândiţi vigoarea sexuală.
Potrivit studiilor, consumul zilnic de stafide, însoţit de câteva minute de mers pe jos, reduce considerabil riscul apariţiei bolilor cardiovasculare în cazul femeilor cu vârsta între 50 şi 70 de ani.
Specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce pofta de mâncare şi nivelul colesterolului rău şi creşte, în schimb, cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.
Reţetă gustoasă şi sănătoasă

Pentru a prepara această reţetă simplă de salată de varză cu stafide, aveţi nevoie de o varză roşie, o linguriţă cu vârf cu pudră de scorţişoară, o cană cu stafide aurii, câteva linguri cu ulei, sucul de la o jumătate de lămâie, un păhărel cu vin roşu, sare, piper şi o linguriţă cu miere. Primul pas constă în tăierea foarte fină a verzei şi adăugarea unei linguriţe rase cu sare. Amestecaţi bine pentru ca varza să se înmoaie. Apoi adăugaţi câteva linguri cu ulei, sucul de lămâie şi piperul măcinat. Puneţi stafidele, mierea şi scorţişoara în vin şi lăsaţi-le să stea circa 30 de minute în frigider. Turnaţi acest amestec peste salata de varză, acoperiţi cu o folie de plastic şi puneţi totul la rece timp de o oră înainte de a servi.

Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece conţin mai mulţi nutrienţi, precum vitaminele A şi C, calciu şi potasiu.

Sfat! Acidul oleanolic din stafide distruge bacteriile cauzatoare de carii şi de boli gingivale. Astfel, consumaţi câteva grame pe zi.

Atenţie la colesterolul mărit!

Dacă depistezi la timp colesterolul şi trigliceridele mărite, urmezi un tratament şi regim alimentar poţi să previi apariţa unei boli de inimă. Reţine! Cu cât este mai mare colesterolul rău (LDL), cu atât mai mare este şi riscul ca tu să faci o boală de inimă. De asemenea, cu cât este mai mic colesterolul bun (HDL), cu atât este mai crescut riscul de boală cardiacă.

Valorile normale ale colesterolului:

  • colesterolul total = sub 200 miligrame la decilitru (mg/dl)
  • colesterolul rău LDL = sub 100 miligrame la decilitru (mg/dl)
  • colesterolul bun HDL = peste 60 miligrame la decilitru (mg/dl)
  • trigliceridele = sub 150 miligrame la decilitru (mg/dl).

 

O dietă care reduce colesterolul “rău” a fost prezentată de celebrul Dr. Oz în cadrul emisiunii sale “The Dr. Oz Show”.

Iată în ce constă planul de meniu:

MICUL DEJUN

  • Terci de ovăz cu fructe uscate;
  • 120 mililitri de suc proaspăt stors din fructe sau legume.

Terciul de ovăz este o soluţie foarte bună şi sănătoasă pentru a consuma la micul dejun carbohidraţi complecşi care asigură energie organismului.

GUSTARE

  • Baton de cereale integrale;
  • 1 banană;
  • 1 cească de ceai verde, fără zahăr sau lapte.

PRÂNZ

  • Legume preparate la wok sau la abur cu sos simplu pe bază de ulei de măsline şi mirodenii. Poţi să le consumi alături de o porţie de orez brun;
  • O salată de crudităţi cu boabe de fasole verde, boabe de năut, verdeaţă, ulei de măsline;
  • O felie de pâine integrală (opţional).

Aceste combinaţii pe care le poţi face la masa de prânz îţi vor asigura necesarul de proteine din surse vegetale.

CINĂ

  • Lipie umplută cu boabe de fasole neagră, orez brun, brânză degresată şi un sos preparat cu roşii/avocado/ulei de măsline. Sau o porţie de legume la abur amestecate cu mujdei;
  • Ciorbă de legume.

GUSTARE

  • Hummus (pastă de năut) cu legume crude (morcovi, ţelină beţe şi rădăcină, castraveţi, etc).

Pe lângă aceste alimente pe care trebuie să le consumi este esenţial să fac mişcare în fiecare zi.

Necesar functionarii organismului si raspandit in intregul corp uman, colesterolul este o substanta lipidica, pe care il gasim in structura membranelor celulare. Este folosit de catre organism in special pentru a produce acizi biliari si ajuta la producerea anumitor hormoni.
Colesterolul este purtat prin sange de catre LDL sau lipoproteine de mica densitate, care transporta colesterolul din ficat catre tesuri, dar si de HDL sau lipoproteine de mare densitate care recupereaza excesul de colesterol din celule pentru a le readuce la ficat unde este eliminat.
Atunci insa, cand nivelul de colesterol LDL este prea ridicat, excesul este depozitat pe peretii arterelor. Treptat se formeaza adevarate placi de grasime numite aterome. Colesterolul LDL este de aceea numit si “colesterolul negativ”.
Lipoproteinele cu densitate mare sau HDL au proprietatea de a curata arterele de depozitele de grasime. O crestere a nivelului acestora in sange diminueaza riscul bolilor cardiovasculare. In consecinta acest colesterol este numit “colesterol bun”.

Nu este suficient sa mancam fara colesterol pentru a nu-l avea. Alimentele contin si alte grasimi care pot sa influenteze nivelul colesterolului bun si negativ. Cu cat alimentele sunt mai grase sau pline de grasimi saturate – cum ar fi untul, smantana proaspata, branzeturile, produsele de patiserie – cu atat mai ridicat este nivelul de colesterol negativ.
Din randul celor care scad nivelul de colesterol negativ figureaza acizii grasi mono-nesaturati, ale caror principale surse sunt uleiul de masline, arahide, nuci, migdale, dar si acizii poli-nesaturati care se gasesc mai ales in uleiurile vegetale si peste.
Atunci cand sunt prescrise medicamente impotriva colesterolului, aceasta inseamna ca tratamentul este pe termen lung. Iata ce trebuie sa stiti pentru a va putea supraveghea medicatia si a fi siguri ca o tolerati bine.

Medicamentele sunt eficiente – Adevarat

Medicii ne pot prescrie medicamente puternice pentru a reduce cantitatea de colesterol care se afla in sange. Cele mai utilizate, statinele, franeaza producerea temutei grasimi de catre ficat.
Eficacitatea lor asupra principalei surse de colesterol (70% produse de ficat, fata de 30% provenit din alimentatie) a fost demonstrata de catre numeroase studii. Este o veste buna, caci colesterolul rau are tendinta sa se fixeze pe vasele de sange pentru a le bloca in final. Daca doctorul va prescrie statine, o face pentru evita consecinte grave cum ar fi infarctul sau accidentele vasculare.

Persoanele slabe nu au nevoie de tratament medicamentos – Fals

Puteti avea o silueta perfecta si totusi sa aveti nivelul colesterolului extrem de ridicat. O mostenire genetica poate sa explice acest lucru. Medicamentele sunt cu atat mai utile cu cat se acumuleaza mai multi factori de risc, printre care varsta (50 de ani pentru barbati si 60 pentru femei), fumatul, antecedente in familie de accidente cardio-vasculare, diabet de tip 2, un nivel inferior de 0.40 g/l de colesterol bun.
In plus, daca ati avut deja un accident cardio-vascular, nu exista nici un dubiu: slab sau plinut, pentru a va mentine nivelul colesterolului rau sub valoarea de 1g/l, luati-va medicamentele.

Nu exista acelasi obiectiv pentru toti – Adevarat

Aveti acelasi nivel de colesterol ca si vecinul dvs. cu toate acestea dvs. primiti un tratament si el nu. Nu este vorba de o eroare. Nivelul ideal de colesterol, care depinde si de trecutul fiecaruia, poate varia intre 1g/l si 2,2g/l.
Si nu poate fi vorba sa intrerupeti tratamentul. Chiar si cu un nivel al colesterolului putin peste limita normala, medicamentale permit diminuarea riscului de boli cardio-vasculare la persoanele cu asemenea dispozitii.

Medicamentele sunt periculoase – Adevarat si fals

Orice medicament poate prezenta inconveniente. O dovedeste lista pe care o gasim la efecte secundare in orice prospect. Nu va inspaimantati, chiar daca acesta este primul impuls. Urmati instructiunile corect si mergeti la doctor in caz de tulburari neobisnuite.
Complicatia cea mai temuta in cazul tratamentului cu statine este rhabdomioliza. Aceasta se caracterizeaza prin distrugerea brutala a celulelor musculare, ducand la dureri musculare si urinari sangerii.
Dar aceasta reactie este extrem de rara: cel mult 1,2 cazuri la 10 milioane de tratamente. In schimb, bolile cardio-vasculare la persoanele care nu se trateaza sunt frecvente si ajung si pana la 180.000 de decese pe an.

Medicamentele iti permit sa mananci ce vrei – Fals

Chiar daca un regim nu reuseste de unul singur sa scada colesterolul, este de preferat sa aveti o alimentatie echilibrata. Un regim de tip mediteranean favorizeaza buna functionare cardio-vasculara.
Reteta: mancati multe fructe si legume, micsorati ratiile de carne rosie, branza si lactatele grase, consumati de preferinta ulei de masline si de rapita. Ca sa cresteti aportul de acizi grasi Omega 3, cunocuti ca protectori, intoarceti-va catre pestele gras precum somonul, tonul alb, scrumbie sau crustacee. In sfarsit, 30 de minute de activitate fizica zilnica, precum mersul pe jos rapid activeaza crearea de colesterol bun, care il alunga pe cel rau din artere.

Nu e bine sa faceti pauze in tratament – Adevarat

Atunci cand opriti medicatia, nu inseamna ca si producerea de colesterol se sfarseste. Pentru a fi protejat de medicamente, trebuie sa stiti ca acestea au o durata de actiune de 24 h.
De aceea ele trebuie luate in fiecare zi fara intrerupere. Cu o exceptie: dorinta doctorului care vrea sa verifice existenta vreunul efect secundar al tratamentului, cum ar fi caderea parului sau insomnia. Aceste inconveniente sunt extrem de rare, doar 1% din tratamente, fiind deseori atribuite statinelor. Sunteti tentat de iaurturi speciale? De ce nu? Dar acestea nu trebuie sa inlocuiasca medicamentele.
Si nu in ultimul rand….

Remediile naturiste sunt binefacatoare si nu au efecte adverse – ADEVARAT!

Va oferim in continuare cateva exemple de meniuri pe care le puteti aborda relativ usor.
Alimente permise:

  • Carne de vita matura, peste slab cu carne alba, precum cod, pastrav, stiuca, de 2-3 ori pe saptamana cate 100g – se consuma numai fierte astfel: se pune la fiert in apa rece si nu se consuma zeama.
  • Oua: 2-3 pe saptamana.
  • Iaurt, branza de vaci degresata cu masura – pot fi inlocuite cu lapte de soi, daca se tolereaza.
  • Grasimi: ulei de masline presat la rece, ulei din samburi de masline, 1-2 linguri pe zi adaugate in salate si in mancare la sfarsit.
  • Cereale: fulgi de cereale – orez, orz, secara, mei, paine din faina de soia, paste fainoase din orez.
  • Legume: salata verde, gulii, ceapa, nap, fasole verde, morcovi, telina, castravete, andive, urzici, ardei gras, dovlecei, praz.
  • Fructe: ananas, mere, grapefruit, lamai, kiwi, pepene, piersici, pere, caise, cirese.
  • Condimente aromate: busuioc, marar, dafin, chimion, patrunjel, salvie, menta, cimbru, sofran.
  • Ceaiuri: cada calului, soc, papusoi, macese, ceai verde, paducel, coada soricelului.
  • Bauturi: 2-3 litri lichid/zi – din ceaiuri, supe zarzavat cu ceapa, apa plata.
  • Miere – 1 lingurita pe zi facutativ.

Alimente interzise:

  • Viscere, carne de animal tanar, supe de carne, mezeluri, picioare de porc, capete de vita, piftie, crustacee, conserve de orice fel, sosuri leguminoase – fasole uscata, linte, mazare – spanacul, macrisul, ciupercile, smochinele, afinele, curmalele, sparanghelul, concentrate de rosii, ciocolata, cacao, cafea, alcool, condiment picante, muraturi,maioneza, varza, conopida, mustar, coca-cola, ape carbogazoase, otet, portocala, porumb, masline, flucte oleaginoase – nuci, alune, arahide, fistic – branzeturi grase, creier, momite, scrumbii, sardele, heringi, somn, crap, peste afumat, carnati, inghetata, prajituri, produse de patiserie, smantana.

Recomandari

  • Alimentele se consuma sub forma fiarta sau de salata
  • Fructele se consuma la distanta de 2 ore fata de ultima masa
  • Lichidele se consuma intre mese – este de preferat sa fie un regim lacto-fructo-vegetarian
  • Se recomanda 6 luni Omega 3 de la Naturkaps – o capsula pe zi in timpul mesei principale

Exemple de meniu
Ziua 1

  • Mic dejun: iaurt degresat 150g, fulgi secara 50g, o lingurita de miere.
  • Gustare: fructe din cele permise 150-200g.
  • Pranz: supa de zarzavat – morcovi, telina, pastarnac, salata verde, ceapa, carne de vita fiarta 80g, fasole verde fiarta cu usturoi 200g, paine de secara 50g.
  • Gustare: fructe 150-200g.
  • Cina: pilaf cu praz – totul prin fierbere, fara prajeli – 200g, salata verde 100g, ceai din plante sau ceai de ceapa. Reteta ceai de ceapa: se fierb 2 cepe in 600 ml apa, pana scade apa la jumatate.

Ziua 2

  • Mic dejun: lapte soia 150g, fulgi de cereale 50g
  • Gustare: fructe
  • Pranz: ciorba de praz acrita cu lamaie, ou fiert cu salata asortata, paine de secara 50g.
  • Gustare: fructe 150g.
  • Cina: salata orientala – cartofi, salata verde, ceapa, ulei, lamaie – ceai de plante sau de ceapa.

Ziua 3

  • Mic dejun: ceai cu miere si lamaie, branza de vaci degresata 80g, paine de secara 50g.
  • Gustare: fructe.
  • Pranz: supa crema de legume – morcov, telina, ceapa, pastarnac, dovlecel – peste fiert 100g cu lamaie + orez fiert 150g.
  • Gustare: fructe.
  • Cina: ghiveci din legumele premise, cu multa ceapa si fara rosii 300g, ceai din plante.

Ziua 4

  • Mic dejun: iaurt degresat 150g, fulgi de cereale 50g, lingurita de miere.
  • Gustare: fructe.
  • Pranz: supa de salata verde 300g, mancare de gulii dietetica (gulii, ceapa, ardei si ulei adaugat la sfarsit), paine de secara 50g.
  • Gustare: fructe.
  • Cina: paste din orez fierte cu condimente 250g, salata verde 100g, ceai din plante.

Ziua 5

  • Zi de fructe si lichide, de preferat ananasul, in portii de 150g.

Ziua 6

  • Mic dejun: ceai din plante cu miere si lamaie, ou fiert, paine de secara 50g.
  • Gustare: fructe.
  • Pranz: supa de ceapa 300g, carne vita fiarta 80g + salata de morcovi cu telina 150-200g.
  • Gustare: fructe.
  • Cina: sote de fasole verde cu usturoi, paine de secara 50g, ceai din plante.

Ziua 7

  • Mic dejun: iaurt degresat 150g, paine de secara 50g, o lingurita de miere.
  • Gustare: fructe.
  • Pranz: supa crema de legume, salata verde cu castraveti 150g, branza de vaci degresata 80g, paine 40g.
  • Gustare: fructe.
  • Cina: mancare de dovlecei cu usturoi (ceapa, dovlecei, ardei, usturoi, marar fierte cu ulei adaugat la sfarsit – 300g), paine 20g, ceai din plante.

Poate ca v-ati speriat de draconismul dietei, dar stiti ce spun nutritionistii? Macar de ar respecta pacientul un sfert din dieta si ar fi un lucru minunat. Iata de ce prefer sa va ofere un regim cumplit, pentru a va lasa o marja de scapare. Caci oameni suntem cu totii.

Un lucru sa nu-l uitati: faceti-va analizele la 3 luni, pentru a nu va trezi ca v-a scazut nu numai colesterolul rau, ci si cel bun.

National/International

Produse agricole care fac minuni

 

Cateva dintre produsele agricole reusesc cu adevarat sa faca minuni, avand puteri vindecatoare, datorita nutrientilor din continutul lor, scrie eva.ro.


1. Laptisorul de matca - Este o substanta secretata de albine cu scopul de a hrani regina si larvele albinelor (in primele zile). Aceasta substanta abunda in vitaminele A, C, D, E, complexul vitaminic B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12), enzime, saruri minerale (potasiu, calciu, fier, siliciu, magneziu, fosfor) si 18 aminoacizi, precizeaza celebrul nutritionist britanic Gillian McKeith in cartea sa "Hrana vie pentru sanatate". Beneficiile recunoscute ale laptisorului de matca: contine un antibiotic aproape pe sfert de activ precum penicilina, insa fara efecte adverse; opreste dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza infectiile pielii; impiedica dezvoltarea infectiilor intestinale; este recomandat femeilor care au nascut pentru ca intensifica functionarea glandelor suprarenale, regleaza productia de hormoni si elimina oboseala; ajuta la echilibrarea nivelului hormonal; reduce nivelul colesterolului rau.

2. Polenul crud - Praful colorat care se gaseste in staminele plantelor este cules de albine, amestecat cu putin nectar si sucuri digestive pentru a forma un cocolos care se prinde de picioarele lor, dupa care este transportat in stup, potrivit site-ului apiland.ro Beneficiile consumul de polen: hraneste sistemul endocrin; hraneste sistemul nervos; vindeca alergiile sezoniere; trateaza sinuzita; scade nivelul colesterolului rau si previne imbolnavirea inimii.

3. Propolisul - Potrivit nutritionistului Gillian McKeith, propolisul este antibacterial, antiviral si antiparazitar. Astfel ca un consum moderat de propolis creste rezistenta la infectii si ajuta la intarirea imunitatii.

 

4. Mierea de albine - este recunoscuta de mii de anii pentru beneficiile pe care le aduce pentru sanatate, dar si pentru frumusete: te energizeaza, te ajuta sa dormi mai bine si sa fii relaxata, este eficienta in tratamentul diverselor alergii, vindeca taieturile si juliturile, exfoliaza si hidrateaza pielea, vindeca ulcerul.

 

5. Pastura

Potrivit apicultorilor, termenul de pastura se refera la polenul care este fermentat natural, in stup, timp de trei luni. Contine aminoacizi, vitamine (A, B, C, E si K), acid lactic, enzime si minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu). Datorita substantelor nutritive, pastura este considerata un produs apicol superior polenului.

Beneficiile consumului de pastura: stimuleaza detoxifierea organismului, ajuta la buna functionare a ficatului, previne si trateaza anemiile, intareste sistemul imunitar.



Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol

Căutare

Calendar
«  Decembrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright © PROIECTMDB RODICA 2016
    Găzduire site gratuită — uCoz